Sep. 30, 2012

idag har vi haft besök av linda, klug & lilla svea. sjukt att bebbarna är tre månader och svea fem veckor o bebbarna är mindre än henne. mem egentligen skulle de ju bara varit tre veckor. men endå..

fick jätte fina snutte gosedjur av dem. tack så jätte mycket! var iaf kul att få träffa linda. en väldigt go o trevlig tjej!

nu ska jag mysa lite med mollan och taxen. mina små gosegrisar!

förlossningen del.1

efter att vi blev utskrivna den 27e juni så blev det bestämt att jag skulle komma in på fredag och sen måndag. sen skulle vi köra varannan dag ctg och ul för att ha koll på tv2 i magen. fredagen gick bra. tog lite tid bara men det hade inte blivit värre. (jag hade med bb-väskan ifall) vi hade en mys helg och tog det mest lugnt.

på måndag morgon åkte vi in igen. erik fråga om jag inte skulle ha med väskan. jag svarade att det behövs inte. så den fick stanna hemma. när vi kom in gjorde de ctg o sen ul. sen kom läkaren. han sa att flödet i tv2s navelsträng var det för högt tryck så de ville lägga in mig. i det här läget bröt jag ihop. jag ville verkligen inte läggas in. jag ville åka hem! vid det här laget så såg jag framför mig att jag skulle få ligga i flera veckor.

efter några timmar åkte erik hem. han skulle komma på morgonen på tisdag o vara med på ctg & ul.

vid halv fem började det värka i magen. jag tänkte att de inte var något speciellt. men vid fem tiden så ringde jag på klockan. de satte ctg och såg att jag hade sammandragningar. jag fick två sprutor i benen men det gav sig intem sköterskan ringde förlossningen och rådfrågade med dem. kl tio på kvällen kom hon tillbaka och berättade att jag skulle ner till förlossningen nu..

Sep. 29, 2012

godmorgon då! denna mamma har nu sovit nio timmar med ett kort avbrott vid fyra för kisspaus! måste säga att det var skönt att få sova MEN jag saknar mina små korvar. natten verkade ha gått bra för dem iallafall. som vanligt helt enkelt. skönt att de kan komma till ro när inte jag eller erik är där.

jag tänkte att jag ska försöka skriva om förlossningen här snart. jag ska bara hitta tid! haha :-) nu ska jag greja här hemma. sen ska jag åka o pussa på mina bebbar!!

erik är i karlstad o kör folkrace så nu är det jag, djuren och bigbrother!



snövit <3

Sep. 28, 2012



det är tomt utan mina korvar.
usch vad mamma saknar er!! <3

Sep. 28, 2012

nu är bebbarna lämnade hos mormor & morfar. de somnade gott innan jag gick. älskade ungar.. det är tomt hemma utan er! fick order om att inte komma innan tolv imorgon. hmm jag får väll ta sovmorgon då!



mys!

Sep. 28, 2012

här på förmiddagen tog vi en tripp till kristinehamn för att röntga bebbarnas armar o se så skelettet är som det ska.



vägg i väntrum






RUL + TUL v.18 & v.28

vi längtade verkligen efter rurin ultraljudet. kanske mest för att vi ville se igen att det veekligen var två där inne. haha :-) sen ville vi ju veta vad det var för nått i magen. vi fick återigen se två små hjärtan slå <3 . sen frågade vi om hon kunde se kön. hon kollade på tv2 först o sa "där har vi en liten pojke." erik blev super glad o jag höll tummarna för att tv1 skulle vara en tjej. rena drömmen att få en av varje ju! och mycket riktigt. tv1 var en liten tjej! :-) vi fick även med oss några bilder därifrån.

sen eftersom det var tvillingar fick vi göra tillväxtultraljud. den tredje gången var måndagen efter midsommar. den 25e juni. de mätte och kollade på bebisarna. allt såg bra ut förutom tv2 som var väldigt liten. han var 30,5% för liten. de i karlskoga ringde då till usö så vi fick åka dit nästan direkt.

väl i örebro gjorde de ctg och ultraljud. läkaren konstatera det vi visste. han var väldigt liten. vi blev inlagda direkt. där vart vi kvar i tre dagar. erik var med mig hela tiden. de kollade ctg varje dag och gjorde ul varannan dag. sen vart det mer koller. vi fick besöka neo och jag fick även två kortison sprutor så barnens lungor skulle utvecklas mer. läkaren gav oss 2-4 veckor innan hon trodde bebbarna skulle vara ute..



v.23+0



v.29+0 (sista bilden på magen)


ctg koll på magen


ctg



Sep. 27, 2012

mina föräldrar kom hit på lite kvällsmat/kvällfika. och tydligen har de en sövande inverkan på barnen. för så fort de parkerade bilen somnade båda barnen. de har sovit sen dess förutom ett litet mat uppehåll som mollie hade. var iallafall skönt att de kom en sväng. älskar min mamma och pappa! <3




Sep. 27, 2012



äntligen!!

Sep. 27, 2012

idag har jag en son fastklistrad på mig så det blir inte mycket skrivande här. hostig och gnällig. tur att jag inte är en sån där som får panik om jag inte hinner dammsuga! sambon har vart med ena katten till veterinären, hon lyckades få ett sår på svansen som behövdes sys.

svärmor och eriks mormor var här vid lunch och lagade spagetti med köttfärssås. otroligt tacksam för det. annars hade jag inte ätit än. nog för att jag har matlådor i frysen men tid att värma dem då?

på söndag åker erik till sthlm på kurs i tre dagar. blir ensamt men jag ska klara detta!


Sep. 27, 2012



till vänster: barnens första napp
till höger: en normal första napp..

Sep. 27, 2012

jag kan inte förstå alla som säger att det är såååå underbart och bra för deras förhållande att få barn. att allt är guld och gröna skogar. antingen är det bullshit eller så är det bara mig och erik det är otroligt fel på. vi har nog tjaffsat varje natt sen vi kom hem från sjukan då han veeerkligen inte vaknar på natten när de skriker. undantaget de senaste dagarna då jag struntat i att väcka honom då jag inte orkar bli ledsen. missuppfatta mig inte. jag älskar honom över allt annat och han hat gett mig det finaste jag har. men ibland tröttnar vi på varandra och bryter ihop. därför har vi nu barnvakt fredag kl.17.00 till lördag lunch! mormorn och morfarn ska ta våra små troll över natten! vad ska vi göra då? vi ska äta mat, kanska bada tunna och SOVA! och jag har inte det minsta dåligt samvete (som man tydligen ska ha enl. vissa) för jag litarr på min mamma & pappa samt att barnen är tre månader. hellre att de har en mamma & pappa tillsammans än inte.



till den kärleken ska vi tillbaka!

Sep. 27, 2012



morgonmys med max <3

Sep. 26, 2012

lite komihåg åt mig :-)

mat: ersättning sen de var 6 veckor. äter för tillfället 120ml var fjärde timme.

natt: vaknar ungefär var fjärde timme. mollie är vaken ca en halv timme efter matning. tycker om att prata mes kossorna i mobilen ovanför sängen. max brukar vakna vid 8-9 på morgonen. mollie får vi väcka vid elva halv tolv!

dagen: de är mer och mer med. sittee gärna i knä med tutten o lyssnar o tittar. kan vara vakna upo till fyra timmar i sträck. blir mer och mer stabila i nacken. klarar att hålla upp huvudet en stund.

kläder: när de var 3 veckor testade vi kläder för första gången. storlek 38 och de var för stora. nu har de storlek 50 sen ca en vecka tillbaka.

ålder: 13 veckor okorr , 3 veckor korr. ca 3800gram var och 51cm långa.





Sep. 26, 2012



älskar denna bilden.
så mycket kärlek!

v.13 = kub test

när jag var i v.13 så bestämde vi oss för att göra et kub test och se så allt var bra med den lilla bebisen i min mage. jag minns att jag var jätte sur och mådde verkligen jätte dåligt.
kub testet var i karlstad och vi kom dit precis i tid. jag fick lägga mig på sängen och erik satt brevid. hon hade på klet på magen och började titta. vi såg nått på skärmen. hon frågade om jag gjort ul tidigare och vi berättade då om det jag gjorde i v.8. då säger människan "jamen då berättade den läkaren för er att det är två" märk här vår chock! haha neeej sa vi i kör och jag trodde erik skulle ramla av stolen. just precis i denna stunden blev vi sams och erik tog min hand. hon visade klart och tydligt på skärmen bebis 1 och bebis 2. testet gick bra och det var väldigt låg risk för sjukdommar.

när vi kom ut ringde vi familj och vänner och berättade att "allt såg jätte bra ut med BEBISARNA" haha jag hade velat se deras miner. min syster skrattade och sa sen "stackars dig" haha :-)

jag och erik skrattade hem hela de åtta milen. det tog nog ett par veckor för oss att inse att det var två.



v.13+5



max till vänster
mollie till höger


Sep. 26, 2012

idag ägnar jag min tid åt barnen. därav att jag inte uppdaterat så mycket. max är hostig och gnällig. lille plutten. fick även journalen från förlossningen idag så nu har jag lite att läsa. kul! ska försöka skriva lite ikväll.



max <3

Sep. 26, 2012



att mata två samtidigt
mitt i natten.

gravid v. 8+0

jag mådde väldigt dåligt i början på min graviditet. jag kräktes mycket och kunde inte äta. tillslut fick jag inte ens behålla vätska och vart inlagd på gyn i karlskoga i ett dygn med dropp. de gjorde ultraljud på mig o läkaren konstatderade att det var ETT fint hjärta som slog...

med tanke på att jag mådde så dåligt så berättade vi för våra familjer tidigt. min syster var den första som fick veta. hon blev så glad för min skull. sen var det min mamma och pappa. gud vad nervös jag var! vi åkte dit en söndag kväll på fika. efter en timme när jag samlat mod till mig så sa jag "jag måste berätta något men ni får inte bli arga på mig" mamma frågade snabbt vad jag hade gjort nu. då började jag gråta igen (hormoner i massor och spänning som släppte) mamma kramade mig o sa grattis. pappa blev med glad.

eriks mamma och pappa bjöd vi hem en kväll på taco gratäng. jag mådde så dåligt så jag kräktes fyra gånger under tiden jag fixade maten. när vi åt så kunde jag bara pilla i maten.. ( detta var kvällen innan jag blev inlagd) erik sa snällt att han ville berätta en sak. "i september ska ni bli farmor och farfar" eriks mamma började gråta och hans pappa blev så glad. de sa grattis oså förklarade vi att jag mådde väldigt dåligt. erik ringde till sin syster då med och berättade att hon skulle blo faster
hon började med gråta och blev så glad :-)

11/1-12 = dagen jag plussade

jag hade slutat med p-piller i oktober sen sa vi att det blir som det blir. men vi trodde nog inte det skulle gå så snabbt. haha :-)

strax efter nyår beställde jag hem gravtest för att ha hemma. billigare och smidigare än apoteket. den 11 januari skulle jag ha mens och då kom testen på posten. jag tänkte jaja, vi kör ett test för skojs skull. jag gick ut och tog en cigg, sen gick jag och kissade på stickan. jag hann jämt torka mig så kollade jag till på stickan och fick se två streck. lite smått panik fick jag och sprang o kollade i bruksanvisningen. jo men visst. två streck = så gravid som man kan bli! (jag jämförde tillomed stickan med bilden på pappret haha).



jag gick ut på altan och tog min sista cigg innan jag gick in och kissade på fem stickoe till. jodå, jag var gravid på dem med. då kräktes jag första gången...

satte mig i soffan med testen framför mig och sen ringde jag erik som var iväg på jobb. sa att vi behövde prata när han hade tid och han frågade vad det var. jag undrade om han satt ner o de gjorde han. då började jag gråta och sa "du ska bli pappa". han vart nog lite chockad och frågade om det var sant. sen sa han vad glad jag blir. så bad han att få ringa mig sen. så la vi på och två minuter senare fick jag ett sms från honom där det stod "jag älskar dig emelie"



första bilden på magen v.7




Sep. 25, 2012



dubbelamning?

Sep. 25, 2012

vi tänkte att eftersom vi håller på och fixar o bygger om hemma så åker vi förbi stuvbutiken i karlstad när vi endå är där. jo tjena, minst en timme var vi där. det blev golv, färg, väv o massa annat skit. haha :-) men snyggt kommer det att bli när det är färdigt! nu kör vi mcdonalds. tack och bock

25/9-12 bilder



undersökning



mollie myser hos mamman



övervakning

25/9-12

både mollie och max vart godkända på ögonundersökningen! så nu är det inget mer med ögon förrens de är 2,5år korrigerat. dock misslyckades de lite när de droppa mollies ögon så de fick ge tre droppar ist för två (droppar som gör att pupillerna vidgar sig). detta resulterade i att vi nu sitter på avd.10 på vaggan fram till kvart i fem! *suck* eftersom mollie är prematur och fick tre droppar måste hon övervakas så hon inte glömmer att andas. menmen vi får passa på att sova i en timme då :-)

xoxo miinii

25/9-12

då har jag startat en ny blogg som kommer handla om mitt liv som tvillingmamma, sambo och om mina söta små kottar Mollie & max. jag kommer att skriva en hel del om vad som hände innan de föddes, när de föddes, tiden på neo och tiden efter som "normala" barn. för där är vi faltist idag. kottarna blir 13 veckor idag men egentligen skulle de bara vara 2veckor.
 
nu är vi i karlstad på ögonundersökning. hoppas det blor godkännt idag så de slipper den undersökningen något mer.
 
xoxo

RSS 2.0