Oct. 31, 2012



lika små som dockan var max o mollie när de föddes.. helt sjukt!!

Oct. 30, 2012

idag fick det vara nog. ringde barnmottagningen på sjukhuset och fick tid två timmar senare. bara att packa väskan o in med bebbarna i bilen. de kollade hals, öron och lungor. allt såg fint ut. kollade även sänkan o den såg med bra ut. så vanlig förkylning konstaterades. skönt! blev de sämre skulle jag höra av mig. känns iaf skönt att ha kollat dem så vet jag att jag har gjort allt jag kan. mina små pluttisar. har höjt upp sängen åt dem med så kanske det blir lite bättre med rosslandet i halsen.

annars går dagarna frammåt. tycker tiden går fort. snart blir de fyra månader! pratade lite med mamma idag. hon frågade om jag vill ha fler barn. självklart vill jag det! men inte än. jag känner mig lite snuvad på hela skiten. graviditeten, förlossningen, första tiden m.m jag hade med velat ha en grotesk mage o gå till v.37! jag vill också få ta lustgas! men men. nu är det som det är och jag har mina två gudomliga barn här. mamma älskar er!



mammas sjukling mollie <3

Oct. 29, 2012





dessa leenden kan jag vara
vaken dygnet runt för! <3


Oct. 27, 2012

jag har inte försvunnit. jag är kvar. denna vecka har bara varit jobbig. jag har varit sjuk, erik har jobbar, läkarbesök med barnen och inställt läkarbesök för mig. just ja de skulle försöka för andra gången att sättain spiral på mig men de lyckades inte nu heller.. suck. så istället för att söva mig så satte vi in en p-stav.

mitt besök med läkaren blev inställt för hon var sjuk. så jag får vänta två veckor till för att träffa en läkare som kan ge mig remiss till en psykolog. känns sådär. jsg mår väldigt dåligt vissa dagar och jag har fortfarande svårt att prata om det som hände oss utan att gråta. älskade unge. jag vet inte om jag klandrar usö eller vad det är. men hade vi inte varit där kanske det aldrig hade hänt. får se om jag skriver vad som hände här. det är väldigt privat och jobbigt. jag mår otroligt dåligt över det!

twinsen har iallafall börjat ge oss svars leenden nu. o de är så fina! världens finaste leende! svårt att fånga på bild dock.

nästa vecka ska vi till karlstad o träffa kuratorn där. hon ska hjälpa oss med hur man anmäler usö och vad man anmäler osv. ge mig styrka!



ett halvt leende från max!
innan flinade han gott åt mig!

Oct. 22, 2012

vaknade upp inatt o hade det tungt när jag andades plus super ont i halsen o bröstet/ryggen. usch! fick väcka erik som fick ge mig medicin som han hade. då vart det lite bättre. men har feber nu o fortfarande ont. tur att jag har världens snällaste barn <3

Oct. 18, 2012

idag har vi bara haft en luhn dag jag o barnen. pappa erik har varit iväg en sväng o jobbat. jag o barnen passade på att åka till min mamma o pappa för en liten mysstund. alltid lika mysigt o trevligt.

jag bokade även kyrka oså idag för dop! kommer bli en spännande upplevelse. mina små hjärtan.

nu har snart båda somnat så då ska vi göra detsamma. natti natt

Oct. 17, 2012



max & mollies
prematurstenar.

lite bilder



erik på bb.
fyra tim eter vi fått barn.



mina fina armband som visar
att ja o bebbarna hör ihop.



fotavtryck. 0 dagar gamla.



kärlek.
en vecka gamla.



mor & dotter




förlossning del.2

när jag kom ner till förlossningen så var det fyra barnmorskor som tog emot mig. hon som skulle ha ansvaret om mig hade jag sett veckan innan när jag o mamma var på information om förlossningen och bb.

jag fick byta säng och de id märkte både mig o sängen. de började direkt plocka fram id band till bebbarna och grejer ifall det skulle bli keksarsnitt. sen kopplade de på ctg. (under den här tiden ringer mamma o erik tjugo gånger o skickar massa sms.) kan ju inte svara eftersom de grejar med mig. får på mig nattskjorta o super osexiga men sköna trosor. bm frågar om min man kommer snart. jag har då en värk o orkar inte säga att vi inte är gofta så jag säger bara "han kommer i mprgon bitti med min kudde". då sa hon att jag nog skulle ringa honom o be han komma. jag fiskar upp mobilen o skickar ett sms till mamma som ringt. sen ringer jag erik. han skäller på mig för att jag inte svarat o jag får förklara att jag ligger på förlossningen. han frågar om han ska komma o jag säger nej det behövs inte. detta hör som tur är bm och säger att han ska komma nu om han vill vara med när hans barn föds. så erik hoppar in i bilen o kör till örebro. (5mil).

jag får dropp för att de ska stoppa värkarna samt att de kollar ctg hela tiden. de kollar även om jag är öppen vilket jag inte är. erik kommer vid kvart över tolv på natten o då kommer mina värkar med fem min mellanrum. ibland tre på raken. erik pussar mig på pannan. sen får han hålla sig en bit ifrån mig. jag har fullt upp med att andas och orkar inte "ta hand" om han med. han hämtar kaffe vill jag minnas?

en gång under två timmar smyger han fram till mig, stryker sin hand på min panna och säger att han älskar mig. sen kommer en till värk. jag är otroligt tacksam att erik lyssnade på mig där o då. jag ville inte ha någon nära när värkarna kom.


enda bilden vi tagit.
vi glömde faktist kameran :/

tydligen gick tv.2 s hjärtslag ner när jag fick en värk så vid halv tre kom läkaren in och sa att nu ger vi oss emelie. nu tar vi ut dina bebisar.

just det vid tolv så räknade bm o jag ner tills jag gick in i v.29+5. stort steg!

när det var klart att det skulle bli snitt så blev nog erik lite nervös. han ringde sin mamma o talade om att nu var det dags. o jag ringde min mamma.

nu gick allt undan. jag flyttades över till en säng. fick en till infart i andra handen (hade en i varje hand plus ena armvecket), de satte kateter på mig (ajajaj!!) och sen fick jag dricka något saltvatten. fy bubböan vad äckligt det var. o inte minns jag vad det var bra för heller.
när de hade förberett mig så väntade vi på samtalet från operationssalen. vi skulle få godkännande att åka ner. det tog nog fem minuter men kändes som en timme. när samtalet kom körde de i full fart. jag undrade bara om erik hängde med..

när vi kom utanför salen mötte en massa folk upp oss. narkosläkaren ställde tusen frågor till mog samtidigt som de flyttade över mig till ännu en ny säng, satte på mog mössa o strumpor. han talade om att när jag fick ryggbedövningen så var jag rvungen att sitta stilla. jag fick svära o säga fula ord men inte röra mig. hihi. jag tittade åt sidan o erik kom. han hade fått på sig vad jag trodde en bagardräkt, en blå mössa och en namnskylt där de stod pappa. hihi :-) narkosläkaren sa till erik att tänka på o vifta på tårna o röra fötterna. för han ville inte ha en svimmande pappa där inne!

inne i salen fick jag bedövningen. det stack till men var inte så farligt. sen vart jag helt varm i rumpan o benen. jag minns att jag tänkte vifta på tårna. men det gick verkligen inte! haha vad trodde jag egentligen. de tvättade min mage o de kändes so. att han stod med en fjäder o kittla mig. jag fnittrade massor för mig själv o alla kolla på mig. narkos läkaren frågade om jag undrade nått o jag sa att nää jag är bara rädd för att det ska göra ont. då sa läkaren bakom skynket " då hade du redan skrikit för vi har redan börjat" strax där efter här jag ett splash o sen drar det i magen o så får vi höra världens finaste skrik. som en liten liten kråka. de säger grattis mamma här är tv.1 jag ser bara en hand sticka fram. en pyttepytte hand. erik följer med dem bak o de drar igen i min mage. ytterligare ett alldeles underbark skrik och jag får se en pytteliten fot. världens finaste fot!

jag säger att jag mår illa o narkosläkaren frågar mycket eller lite? smarta jag svarar "hur faan ska jag veta det?" jag tror att de hade kört in lite morfin i mig. haha

erik kommer ut o pussar mig på kinden. han viskar "det blev som vi trodde att det skulle bli" alltså en pojke o en flicka. mina små älsklingar. erik går in till dem igen o kvar ligger jag. en sköterska klappaeär mig på kinden o säger grattis.

jag blir körd till uppvaket. jag får med mih eriks telefon. han har tagit lite kort på våra barn. jag visar stolt sköterskorna på uppvaket. sen lånar jag telefonen o ringer mamma. jag säger försiktigt "hej mormor".

ett annat minne som jag har är när jag klockan sju ringde min syster. hon svarar o jag säger godmorgon moster. jag tror att hon böev glad. jag var fullpumpad med morfin så jag minns inte så mycket. men jac minns att jag var såå stolt när jag ringde henne. min älskade storasyster. den finaste av alla. min bästa vän.


120703 tio veckor för tidigt.
örebro universitetsjukhus

välkommen till världen
mollie kerstin höök.
1225gram 36cm
tvilling 1

välkommen till världen
max erik peter höök
985gram 37cm
tvilling 2


Oct. 15, 2012



jag älskar mina barn.
till månen och tillbaka.

Oct. 11, 2012

bara för att dagen gick smärtfri så blev natten jobbig. de åt vid elva sen vaknade max två och somnade inte förrens kvart över tre. halv fyra vaknade mollie och somnade om sex. och halv sju vaknade max. tjohoo! trött mamma!

erik har jobbat idag så jag har vart själv. kottarna är lite hängiga och då duger inget annat än mamma eller pappa. man ska ligga på eller nära nära. de somnade inte om förrens halv två sen o då var de rejält trötta. och självfallet somnade de på mig. det enda som dög. så då passade jag på att sova med! två timmar! skönt.

nu ska jag snart iväg och handla blöjor. för sånna går det åt här i hushållet!


trött tjej på mamma

Oct. 10, 2012

med en liten tös med för mycket energi på min arm halvligger jag i sängen. mollie tycker det är kul att spotta ut tuttisen varannan minut. mammas tålamod prövas om och om igen. tur att vi sov middag förut!

dagen idag har varit helt okej. jag tror att det beror på att jag äntligen bad om hjälp. jag pratade även ut lite med erik o förklarade vad jag tänker. allt har inte kommit fram till han än men det är på god väg.

jag var även iväg och tände ett ljus hos mormor. snart sex år sen hon dog. jag tänker på henne ofta. jag saknar henne. jag tänker på allt hon inte får vara med om. hon får inte se max o mollie. jag skulle göra vad som helst för att få ge henne en kram, dra in ett djupt andetag med hennes doft och säga "jag älskar dig mormor"



alltid älskad,
alltid saknad.

Oct. 10, 2012

det är inte lätt att få barn. det är dessutom inte lätt att få två. lägg sedan på att de kommer tio veckor för tidigt, en dör i 30sek dag två, ligga på sjukhus i sju veckor, hemsjukvård i tre veckor och massor med olika undersökningar på det.

idag ringde jag bvc och bad om hjälp. jag bröt ihop i telefonen. jag bryter ihop minst en gång om dagen. min familj stöttar mig, lyssnar och försöker hjälpa mig. men för att läka mig själv, må bättre och gå igenom allt som hänt (vilket är mycket mer än någon förutom våra familjer som vet). vi har varit till helvetet o vänt. nu ska det bearbetas. allt föe mig själv, för mina barn och framförallt för erik. det är han som får stå ut med allt. och jag vill att det ska hålla mellan oss. så nu ska jag äntligen få prata med en psykolog!

livet är inte en dans på rosor, men jag älskar mina barn.

Oct. 08, 2012



lillkorven och jag myser medans syrran sover middag. just nu har han en djup konversation med tapeten. jag undrar om han får några bra svar.. ;)

helgen har varit lugn. vi var på kalas i lördags hos min faster. alltid lika kul att träffa släkten. igår gjorde jag inte många knop. sov tre timmar på soffan med barnen. skönt och välbehövligt! sen åt de mat sju på kvällen, badade med mig och sen sommade de. molle åt en sväng vid elva men max åt inte förrens halv tre på natten! han var nog trött!

nu ska jag mysa lite mer med min son. sen ska vi åka in till stan en sväng!

Oct. 05, 2012

jag är trött. trött trött trött. släng på lite feber på det och ont i hela kroppen så är väll allt perfekt? lilleman är fortfarande lite krasslig. är väll han som smittat mig kan jag tro. mammas lilla snuffsis.

barnens mormor och morfar tänkte kidnappa mollie inatt. och visst får de det! kvalitetsmys med maxen och mollie får bli bortskämd av bästaste mormor och morfar. <3

nu har jag lyckats söva båda trollen så nu ska jag med stänga mina två en stund. trevlig helg!




Oct. 03, 2012

min lilla plutt har feber och är täppt i näsan :-( visserligen 38 i feber men han är varm. älskade unge.

för övrigt är sambon hemma nu. skönt! men jag tycker att jag klarat detta galant själv. men det är inget jag vill göra själv på heltid!




Oct. 02, 2012

jag älskar mina barn, men det är verkligen inte lätt att vara själv med dem på natten. speciellt inte när max krånglar och absolut inte vill somna om utan tycker att han ska knövla och prata istället. vid det läget brukar jag ge honom till erik. då går det typ fem minuter sen sover de båda två i sängen. så idag är jag trött. vi har inte gått upp ur sänhen än och jag har inga planer på att göra det snart heller.




Oct. 01, 2012



kärlek

Oct. 01, 2012

det känns som att jag inte kommer ha tid att skriva här på ett tag. iallafall tills på torsdag. erik är på kurs i sthlm så jag är själv med bebbarna. första gången jag sover utan han sen innan midsommar. konstigt. det ska nog gå bra men jag kommer sakna min mupp. han är min kärlek och jag älskar honom. även om jag skäller ibland..








RSS 2.0